Heftrucknieuws.nl

Heftrucknieuws.nl is powered by Buro Andersom, www.buroandersom.nl

(vervolg Linde E-trucks)
Met de nieuwe serie tot 5 ton hefvermogen volgt Linde duidelijk de lijn die het merk eerder met de lichtere modellen had ingezet: een ruime keuze en de mogelijkheid om zijwaarts batterijen te wisselen. De serie van 2 tot 5 ton is leverbaar in wel 19 verschillende varianten, waaronder modellen geschikt voor hoge en lage batterijen. Het wisselen van de tractiebatterij kan op ver-schillende manieren plaatsvinden: met een heftruck, via een juk aan vorksloffen, via een hydraulisch uit-schuifsysteem en een traditionele takel of met de C-haak.

Meer comfort
Om het comfort voor de chauffeur te vergroten plaatst Linde luchtgeveerde stoelen op alle modellen en  zijn de aandrijfas en alle verbindingen van de neigcilinders opgehangen in elastische buffers. Dankzij de Combi-as beschikken de vierwiel trucks over het stuurgedrag van een driewieler. Door het hoge montagepunt van de combi-as is de stabiliteit van E-trucks ongekend groot.
Nieuw is de automatisch intredende parkeerrem die ook bij een eventuele uitval van de batterijspanning de truck feilloos op zijn plaats houdt.
Andere opvallende zaken zijn  tractiecontrole voor optimale grip op gladde ondergronden, de ingebouwde hoogfrequente lader en de mogelijkheid om te laden met gesloten deuren en batterijdeksel.

Bekijk de video

BlueSpot werpt ander licht

BlueSpot voor effectieve en geruisloze veiligheid

 

Als de mogelijkheid bestaat dat heftrucks en voetgangers elkaar ontmoeten in magazijnen of productieruimtes zijn er speciale veiligheidsmaatregelen nodig om ongelukken te voorkomen. Linde Material Handling heeft hier iets opgevonden: BlueSpot. Een speciaal blauw licht zorgt voor een visueel signaal en waarschuwt voetgangers dat er een heftruck aankomt.

 

Bijkomend voordeel is dat de BlueSpot geruisloos is. Heftruckchauffeurs horen vaak de schrille tonen van de akoestische waarschuwingssignalen. Doordat dit geluid als zeer storend wordt ervaren, wordt de signaaltoon vaak uitgeschakeld, waardoor de veiligheid in het geding komt. Met de BlueSpot is dit dus verleden tijd

 

BlueSpot is een gepatenteerd visueel waarschuwingssignaal. Het bestaat uit twee energie efficiënte, zeer heldere en duurzame LED-lampen die aan de daklijst van de beschermkooi zijn gemonteerd. Een grote blauwverlichte plek wordt vervolgens op de werkvloer, een paar meter vóór de heftruck uit, geprojecteerd. Het verlichtingssysteem werkt zowel in voorwaartse als achterwaartse rijrichting. Het is een waarschuwing aan voetgangers die mogelijk naderen. De spot kan in twee standen worden gezet: continu licht of knipperend licht. Beide instellingen zijn uiterst effectief om de veiligheid in de magazijnen te waarborgen.