Heftrucknieuws.nl

Heftrucknieuws.nl is powered by Buro Andersom, www.buroandersom.nl

Nissan breidt reachtruckserie uit

Nissan Forklift introduceert de geheel nieuw ontworpen RG Serie reach truck. Nissan Forklift’s reach trucks staan bekend als betrouwbaar, ergonomisch, productief en veilig. Het aanbod is, ten opzichte van de huidige trucks, met 3 modellen uitgebreid.

 

Ergonomie voor betere productiviteit

Voor de ontwikkeling van de RG Serie zijn een zeer groot aantal chauffeurs en logistiek managers geïnterviewd. Wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd met betrekking tot de ergonomie van de truck and de positie van de chauffeur om zo lichamelijke klachten te voorkomen. Samen met onze klanten is de truck onder de meest zware toepassingen verder geoptimaliseerd. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe Nissan Forklift RG Serie die een hoogstaand comfort en optimale veiligheid voor chauffeur biedt. Bijvoorbeeld, de hands-free richtingcontrole, uitgekiende positie van het LCD display, toetsen en optioneel schrijfblad dragen allen bij aan een ontspannen werkomgeving met als resultaat een productieve chauffeur.

 

De bestuurdersomgeving is op vele manieren aan te passen; linker en rechter armsteun, stoelpositie en zelfs de hoogte van de vloer is elektrisch verstelbaar om zo iedere bestuurder een perfecte zitpositie te verschaffen. Door de speciaal gevormde rugleuning van de stoel is het eenvoudig om het zicht van links naar  rechts te switchen. De kantelfunctie ondersteunt de bestuurder wanneer hij of zij een lading op grote hoogte moet wegzetten. Samen met het unieke mini-stuurwiel in de armleuning, biedt de RG Serie de hoogste standaard op het gebied van ergonomie in de markt.

De optionele Ergologic joystick bediening biedt maximaal 9 verschillende mast gerelateerde functies in één enkele ergonomisch ontworpen joystick.

Bereik maximale efficiency

De Nissan Forklift AC TECH controller biedt een productieve, betrouwbare en kosten effectieve inzet van de truck. Door deze geavanceerde techniek zijn alle opties open. Automatische horizontaal niveau vorkinstelling, sideshift centrering, gewichtindicator, en dubbeldiepe oplag zijn slechts een aantal van de eindeloze mogelijkheden die de RG Serie kan bieden om de productiviteit te maximaliseren.

Het unieke Level Assist assisteert de chauffeur om de vooringestelde exacte hefhoogte te bereiken door middel van de druk op een knop. Immers, des te minder tijd er wordt besteed aan het wegzetten an de lading, des te efficienter de dagelijkse werkzaamheden worden.

Verder zijn de, in de industrie bekende opties, zoals 360º besturing en videocamera met monitor ondersteuning zijn af-frabiek beschikbaar.

 

De truck’s prestaties zijn van absoluut topniveau met rijsnelheden tot 14.5 km/h en hefsnelheden 700 mm/s. The manoeuvreerbaarheid smalle gangen behoort tevens tot de beste in de markt. De RG Serie’s beschikbaarheid is zo hoog mogelijk door de 1000 uur service interval, ‘long life’ hydraulische olie die tevens voor 6% minder energie verbruik zorgt en de HSHL® rijwielen met verminderde slijtage. Alles bij elkaar betekent dit minder onderhoud meer tijd op de werkvloer.

Batterijen kunnen eenvoudig en snel worden gewisseld met behulp van één van de drie beschikbare systemen:

•  Hydraulisch uitschuifbare batterij

•  Zijwaarts batterij wisselsysteem naar beide kanten

 

 

• Motoraangedreven zijwaarts wisselsysteem, waarbij de batterij zeer snel gewisseld kan worden door slechts een druk op de knop.

 

De modulaire opbouw van de RG Serie maakt het eenvoudig om de onderdelen te bereiken en te verwisselen wanneer noodzakelijk. Het aantal onderdelen is ten opzichte van het vorige model (UNS Serie) verminderd om in het geval van een storing de vervangkosten te reduceren.

 

Geïntegreerde zelftest (Build In Test Equipment - B.I.T.E.)

B.I.T.E. is een geïntegreerd elektronisch systeem die zelftests en diagnose functies uitvoert. Dit zorgt voor eenvoudig storingsonderzoek en daardoor minder tijd in de onderhoudsruimte. Daarvoor hoeft geen extra laptop worden aangeschaft. De standaard inlog functie beperkt de toegang tot alleen geautoriseerd chauffeurs. Een geldige PIN-code moet voor aanvang van de werkzaamheden worden ingevoerd en kan worden toegekend aan een vooringesteld prestatieprofiel.
De toegang voor het onderhoudspersoneel is ten opzichte van het vorige model, enorm verbeterd.

 

Veiligheid verzekerd

Het RG Serie veiligheidspakket is gebaseerd op Nissan’s RRS (Risk Reduction System) en draagt in grote mate bij aan de veiligheid van de bestuurder:

• Stabiliteitsondersteuning (Stability Support System) - S3

• Perfect rondom zicht

• Automatische parkeerrem

• Mastvergrendelsysteem

• Impact sensoren (optie)

• Active Spin Reduction - ASR (optie)

 

De Active Spin Reduction registreert het slippen van het aandrijfwiel op bijvoorbeeld een natte vloer. Als gevolg zal het system de acceleratie van het wiel reduceren en zal het wiel meer grip krijgen. Hierdoor kunnen de werkzaamheden doorgaan en wordt slijtage van het wiel gereduceerd.

 

 

De bestuurder van zijn/haar taak tot -35 ºC in koel- en vrieshuis toepassingen uitvoeren. Hiervoor is een comfortabele, warme volledige geïntegreerde cabine ontwikkeld. Daar boven op levert de lay-out van de hydrauliek slangen van de nieuw ontwikkelde Optiview mast, een perfect zicht.

 

Een totaal aanbod

De Nissan Forklift RG Serie reach trucks bestaat uit kwalitatief hoogwaardige componenten gecombineerd met marktleidende ergonomie en top prestaties. Daarom past de RG Serie perfect in de Nissan Forklift familie van hoogwaardige magazijntrucks en vorkheftrucks.

Het RG Serie aanbod biedt capaciteiten 1.2 tot 2.5 ton met daarbij een brede variëteit aan masten met hefhoogten tot 12.1 meter, met daarbij een optimale restcapaciteit.

 

 

De RG-12L en RG-14L modellen (1.2 en 1.4 ton capaciteit) hebben een smal chassis en extreme korte draaicirkel voor lichte toepassingen. De RG-14N heeft hetzelfde chassis en kan in combinatie met ingesnoerd dak en rail geleiding geleverd worden voor toepassingen in inrijstellingen. Daarnaast is de koel- en vrieshuis uitvoering een andere mogelijkheid.

 

De RG-16M en RG-20M zijn de werkpaarden binnen de familie met hoge rij- en hefsnelheden en zijn geschikt voor middel –en hoogintensieve toepassingen. Hefhoogtes tot bijna 9 meter zijn mogelijk met daarbij het behoud van optimale restcapaciteit.

 

In antwoord op de trend van vandaag naar extreme hefhoogtes biedt Nissan Forklift de RG-20H, RG-25H and RG-20X modellen. Een breed chassis voor goede stabiliteit met daarbij masten tot hefhoogten tot 12.1 meter is beschikbaar tot een capaciteit van 2.5 ton.