Heftrucknieuws.nl

Heftrucknieuws.nl is powered by Buro Andersom, www.buroandersom.nl

Wereldprimeur Li-ion

Onbetwist hoogtepunt op de CeMAT in Hannover was de introductie van de eerste productierijpe truck ter wereld met litihium-Ion techniek.

 

Waar andere merken voorzichtig over de toekomst spreken, daar is deze bij Jungheinrich vandaag al begonnen met de EJE 112i. De handige elektropallettruck is voorzien van een handzame li-ion batterij van 14 kg die probleemloos tussentijds geladen kan worden in een al even slimme batterijlader. De nieuwe batterij vermindert het gewicht van de EJE 112i met ongeveer 150 kg (-30%) ten opzichte van de Jungheinrich EJE 116 waarop de truck is gebaseerd. Door het hogere rendement van lithium-ion batterij en de kleinere massa van de truck, ligt het energieverbruik aanzienlijk lager.

Het gebruik van een kleinere en lichtere batterij maakt bovendien een beduidend kleinere batterijruimte mogelijk en leidt zo tot overeenkomstig compactere afmetingen van de truck. De L2-maat (de lengte inclusief vorkrug) bedraagt slechts 425 mm. Ter vergelijking: de L2-maat van de EJE 116-120 is 494 mm. De volledig onderhoudsvrije batterij is in 80 minuten compleet op te laden. Ook tussenladen is op elk moment mogelijk. Zo kan al in 30 minuten circa 50 procent van de batterijcapaciteit worden opgeladen.