Heftrucknieuws.nl

Heftrucknieuws.nl is powered by Buro Andersom, www.buroandersom.nl

Aisle-Masters voor TATA Steel

IJMUIDEN - Eind januari heeft de TATA Steel Group (voorheen Corus) in IJmuiden , na een ggeslaagde demo van Lima Intern Transport, 2 Aisle-Masters in gebruik genomen. De machines zijn geleverd via Crepa, zij zijn hofleverancier voor het intern transportmaterieel bij TATA.             

 

Op de coating- afdeling reed men al met  knikkop-heftrucks van een ander merk in verband met de geringe ruimte in het magazijn, maar deze waren dringend aan vervanging toe. Na een geslaagde demonstratie heeft men gekozen voor Aisle-Master. De 2 elektrische Aisle-Masters 2.0SE zijn voorzien van 4750 mm triplex masten, vorkversteller/sideshift, nonmarking banden, voorruit met wisser, dakplaat, wisselbatterij en gespoten in de bedrijfskleur van de TATA Steel Group. Tevens zijn de machines voorzien van een weegsysteem en een Mitrex gasdetectie systeem.

 

 

Nieuwe Aisle-Master stuurt scherper

ITTERVOORT - Medio mei 2011 wordt het nieuwe model van Aisle-Master in Nederland verwacht. De nieuwe machine kan scherper draaien, heeft rondere vormen gekregen en wordt standaard geleverd in de nieuwe gele veiligheidskleur.

 

De grootste verbetering is dat de mast nu 210° kan draaien in plaats van de 180° zoals bij de oudere machines. Voordeel hiervan is dat in- en uitrijden van de pallet nog gemakkelijker wordt en de gangpad-breedte nog smaller kan worden. AC techniek is al standaard sinds 2008 en de hefhoogtes variëren van 4750 mm tot 12400 mm middels triplex of quatro  masten.

 

Ergonomisch beter

De machine is in het kader van ergonomie voor de chauffeur in vele opzichten verbeterd, zoals de nog betere doorkijk van   overhead, de ergonomisch geplaatste hendels, stoel met armleuning, het eenvoudige wisselen van de batterij via de achterkant middels pallettruck. Uit de vijf jaar ervaring concludeert Lima Intern Transport dat de onderhoudskosten per draaiuur zelfs lager zijn dan een reachtruck of elektrische heftruck.  

 

De Aisle-Master is geschikt om te werken in gangpaden vanaf 1800 mm breed, waar reachtrucks een minimale gangpadbreedte van 2600 tot 2800 mm nodig hebben en heftrucks minimaal 3500 mm benodigen. Werken met de Aisle-Master resulteert in een ruimtebesparing van 30-50%.